Activiteiten

Afbeelding

Fietsroute langs kunstwerken in Made en Drimmelen

Veel mensen uit Made en Drimmelen fietsen vaak en veel door onze dorpen. Voor het werk, voor het plezier, voor de boodschappen, naar school, naar de sport en noem maar op.

Vaak passeren wij op deze route kunstwerken zonder ze echt te zien, vaak weten we niet eens dat ergens een kunstwerk staat. Deze kunstwerken beelden wel altijd iets uit, ze staan symbool voor iets. Soms is het duidelijk wat een kunstwerk symboliseert, soms ook niet.

De open monumentendagen 2016 op zaterdag 10 en zondag 11 september stonden in het teken van iconen en symbolen en waren een goede aanleiding om meer te weten te komen over de diverse kunstwerken in Made en Drimmelen. 

Heemkundekring Made en Drimmelen organiseerde daarom op die dagen een fietstocht langs de diverse kunstwerken die Made en Drimmelen rijk zijn. In deze fietstocht zijn niet de vele particuliere kunstwerken opgenomen die in diverse tuinen te bewonderen zijn, nee, de route is (op een enkele uitzondering na) uitgezet langs beelden en gedenkstenen die door de gemeente in het verleden gekocht en geplaatst zijn en onderhouden worden.

De fietsroute vond een aanvang bij de huisvesting van de Heemkundekring bij de parkeerplaats van het Kloosterhof. De maximale lengte van de fietstocht bedraagt circa 20 kilometer.

De fietstocht is door de gemeente Made en Drimmelen over genomen voor toeristische doeleinden.

Wandelen door de Regio​

Nu covid-19 al bijna een jaar ons land in zijn greep houdt en het enkel is toegestaan om een wandeling te maken, kan ik me voorstellen dat u iets anders wil dan het ‘gewone rondje om de kerk’.
Niets kan zo dodelijk zijn als dagelijkse sleur.
Op de website van izi.travel vindt u meer mogelijkheden om de saaiheid van de dagelijkse
wandeling te doorbreken.

Wij hebben al een aantal mooie wandeling op rij gezet voor Drimmelen, Made of Lage Zwaluwe.

Kunstfietstocht – 2016​